Hvem kan skyde

Alle kan dyrke sportsskydning. Uanset køn, alder og fysiske forudsætninger.
For at kunne komme til tops i en idrætsgren er det ofte en forudsætning, at du enten er meget høj eller meget lille, stærk, muskuløs, slank, ung, supersmidig og i en forrygende god kondition, men sportsskydning er en undtagelse. Her kan alle være med, uanset alder, højde, vægt og fysiske forudsætninger.

 

Er sportsskydning også for piger?
Ja, så afgjort, og interessen blandt piger for at dyrke sportsskydning bliver større og større. Endnu er kun ca. 10% af vores medlemmer piger, men vi glæder og til at byde endnu flere piger velkommen i klubberne.

 

Du kan vælge mellem mange forskellige discipliner
I sportsskydning gælder det først og fremmest at lære TEKNIKKEN og træne PSYKEN. Nogle discipliner inden for sportsskydning stiller krav til en hurtig REAKTIONSEVNE, andre til UDHOLDENHED og PRÆCISION. Visse discipliner stiller større krav til KONDITION end andre. Du kan vælge den disciplin, der passer bedst til dig.

 

Hvor gammel skal man være?
I Dansk Skytte Union har vi medlemmer, der var under 8 år, da de startede, men det kommer an på det enkelte barn, hvornår han eller hun kan få tilstrækkelig udbytte af at begynde at dyrke sportsskydning. Det specielle ved sportsskydning er, at det er en idræt, man kan dyrke uanset om man er 9 eller 77.

 

Hvad med sikkerheden?
Som ny eller uerfaren sportsskytte træner du aldrig alene, men altid under opsyn af dygtige og erfarne instruktører. Alt foregår i faste, trygge og sikre rammer, og du vil opleve, at du også får masser af hjælp og støtte fra de andre medlemmer i klubben.

 

Udfordringer hele livet!
Skytteforeningerne har en lang tradition for sammenhold og godt kammeratskab, og du kommer aldrig til at mangle udfordringer. Du kan deltage i både danske og internationale stævner og mesterskaber, og som sportsskytte har du mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige discipliner og forbedre dine præstationer livet igennem.

 

Hvad koster det?
Vi gi´r nye medlemmer tilbuddet om at få et gratis prøve medlemskab, som strækker sig over typisk 2-4 uger. På den måde kan du stille og roligt få et indtryk af, om sporten er noget for dig. Som ny sportsskytte kan du låne udstyr af klubben. Du får gratis instruktion, og du kan træne lige så meget, eller lige så lidt, som du vil. Hvis du beslutter dig for at blive medlem, skal du betale et kontingent.